6 Mart 2014 Perşembe

Günlüklü Koyu, Fethiye

Günlüklü Koyu, Fethiye’de, Göcek-Fethiye karayolu üzerinde yer alıyor. Fethiye merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Günlüklü Koyu, Göcek kasabasına ise sadece 10 km uzaklıkta yer alıyor. Bu nefis koy, orman, deniz, doğa ve yeşili sevenler için görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.
Günlüklü Koyu, güneş ışığı geçirmeyen günlük ağaçlarının içinde yemyeşil bir doğa harikasıdır. Ağaçlar arasında bu yemyeşil koy, piknik yapıp, hamaklarda uzanıp güneşin keyfinin çıkarılabileceği bir yer. Sakin kristal berraklığında denizi, hafif çakıllı ince kuma sahip plajıyla Fethiye Günlüklü Koyu, sakin ve kalabalık olmayan atmosferi ile huzur ve sükûnet içerisinde bir hafta sonu geçirmek için birebir. Yaz aylarında tekne turları ve günübirlikçilerin koyu doldurduğunu atlamamak gerekiyor.
Gunluklu-Koyu
Günlüklü Koyu
Adını çok ender bulunan günlük ağaçlarından alıyor. Günlük ağaçları (Sığla) ilaç ve parfüm yapımında kullanılıyor. Özellikle gündoğumu ve günbatımında koyu sarmalayan nefis koku bu ağaçlardan geliyor. Sığ yapıya sahip denizi, iyi yüzme bilmeyenler için de elverişli. Günlük ağacı ormanında bir de kamp alanı bulunuyor. Çadır veya karavan turizmi için de enfes bir yer. Kamp yapanlar için su, elektrik gibi temel ihtiyaçları sunuluyor.
Günlüklü Sığla Ağaçları
Günlüklü Sığla Ağaçları

Günlüklü Koyu Nasıl Gidilir?

Yaz  mevsiminde Kargı-Yanıklar arasında düzenli dolmuşları seferleri yapılıyor. Kendi  aracınızla Fethiye’den 15 dakika Günlük Koyu’na ulaşabilirsiniz.
Fethiye-Gunluklu-Koyu
Günlüklü Koyu, Fethiye

Ölüdeniz’den Günlük Koyu’na gidecekler önce Fethiye merkezde, Köprübaşı Mevki’in de dolmuştan inip, hemen karşıdaki dolmuş durağına geçmeleri gerekiyor. Kargı-Yanıklar arası dolmuşların çalıştığı bu yerde Günlüklü dolmuşlarına binilmesi gerekiyor. Yeni Hisarönü, Ovacık tarafından gelenler aynı güzergahı izleyebilirler. Çalış tarafında konaklayanlar için ise Çalış-Fethiye dolmuşları ile Köprübaşı Mevkii’ne gelebilirler. Her iki yerden de Günlüklü Koyuna ulaşmak toplamda 45 dakika sürmektedir. Girişi için küçük bir ödeme yapılacak koyda yeme-içme ihtiyacı sunan yerler bulunuyor.
Gunluklu-Koyu-Fethiye
Fethiye Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu Konaklama

Fethiye Günlüklü Köyü Pansiyonu: Fethiye pansiyonları içinde en güzel yere sahip olanlardan birisi. Tesis Günlüklü koyuna 150 metre mesafede ve hemen dibinde Günlüklü ormanları başlıyor. Sığla ağaçları içinde buluna bu şirin pansiyonun odaları bungalov şeklinde ve klima bulunuyor, odalarda mini bar yok. Pansiyon ve çevresi biraz bakımsız olduğunu hatırlatalım. Telefon: 02526336611
The Bay Beach Club, Dalaman
The Bay Beach Club,
A&B Home Otel Fethiye: Göcek Yat Kulübü ile arasında sadece 2 dakika yürüme mesafesi olan A&B Home Otel Fethiye, bir konaklama imkanı sunmaktadır. Bu otel, Göcek Alışveriş Caddesi gibi yerlerden sadece birkaç dakika uzaklıktadır. The Bay Beach Club, Dalaman: Fethiye karayolu üzerinde,; türü dünyada az bulunan Sigla Ormanlariyla kapli Günlüklü Koyunda, çevre ve doğaya saygılı, kendine has doğal mimarisi ile konumlandırılmış bir otel.Özellikleri ile Türkiye’nin nadir tesislerden birisi.
Gunluklu-Koyu-Gocek




Türü dünyada az bulunan Günlük Ormanlarıyla Günlüklü Koyunda bir kaç gün geçirebilir, Akdeniz’in suyunda doyasıya serinleyip bolca güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanından çevrede bir gezintiye çıkıp yeni yerler de keşfedebilirsiniz. Fethiye-Dalaman arasındaki diğer nefis koylarda da kamp kurarak yolunuza devam edebilirsiniz. Fethiye’nin en gözde plajlarından biri olan Katrancı Plajı’da Günlük Koyu’na yakın. Uğramadan geçmeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder